Comfortabel, eerlijk en duurzame yoga kleding.

Naast het beoefenen van yoga zelf, wordt er ook steeds meer aandacht besteed aan de kleding die men draagt tijdens yoga sessies. Yoga kleding moet niet alleen comfortabel zijn, maar ook duurzaam. Steeds meer mensen willen namelijk niet alleen gezonder leven, maar ook bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel zullen we ons dan ook richten op duurzame yoga kleding, waarom het belangrijk is en waar je op moet letten bij het kopen van duurzame yoga kleding.

Waarom duurzame yoga kleding belangrijk is

Duurzame yoga kleding is belangrijk omdat het bijdraagt aan een beter milieu. Veel kleding wordt gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester, die niet biologisch afbreekbaar zijn. Dit betekent dat wanneer deze kleding wordt weggegooid, het vele jaren kan duren voordat het afgebroken is. Daarnaast worden synthetische materialen vaak gemaakt van aardolie, wat bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen.

Duurzame yoga kleding wordt gemaakt van materialen die minder schadelijk zijn voor het milieu. Deze materialen zijn vaak biologisch afbreekbaar en worden geproduceerd met minder schadelijke stoffen. Daarnaast worden veel duurzame yoga kledingstukken geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden. Dit betekent dat de mensen die de kleding maken een eerlijk loon krijgen en werken onder goede omstandigheden.

Waar op letten bij het kopen van duurzame yoga kleding

Wanneer je op zoek bent naar duurzame yoga kleding, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de kleding gemaakt is. Duurzame yoga kleding wordt vaak gemaakt van biologisch katoen, hennep, bamboe of gerecycled polyester. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en worden geproduceerd met minder schadelijke stoffen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het productieproces van de kleding. Duurzame yoga kleding wordt vaak geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden en met aandacht voor het milieu. Veel duurzame kledingmerken hebben dan ook certificaten waarmee ze aantonen dat de kleding onder eerlijke omstandigheden geproduceerd is.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs van duurzame yoga kleding. Duurzame kleding is vaak duurder dan niet-duurzame kleding, omdat het geproduceerd wordt met duurdere materialen.

Ben je nog niet zo bekend met Yoga, bezoek dan Practice. Wat is Practice van Happy with Yoga? Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. 

Button